welcome

“Serulah manusia kepada jalan Tuhanmu dengan hikmah dan pelajaran yang baik dan bantahlah mereka dengan cara yang baik. Sesungguhnya Tuhanmu Dialah yang lebih mengetahui tentang siapa yang tersesat dari jalanNya dan Dialah yang lebih mengetahui orang-orang yang mendapat petunjuk.” (al-Nahl: 125)

Labels

Wednesday, 23 November 2011

Cerita dalam kesibukan ^_^

Assalamualaikum and blessing for all ^_^

Sedikit sibuk sekarang ni, lama x update, okay! but now alhamdulillah I'm writing now and before this, and insyaAllah as long as Allah allows me to do so.. insyaAllah I'm writing something even though I left my blog silently.. (mati itu pasti!)

Sekarang saya (teruja  nak guna ganti diri pertama ^_^)  rasa sibuk gitu.. (yer jek) tapi insyaAllah saya tak mengeluh.. dan saya amat2 bersyukur bila saya rasa Allah sibukkan saya. So, that I don't spend my free time doing useless things.. perasan tak, benda paling x best bila kita sibuk? perkataan tu  x pernah blh dijadikan alasan untuk taknak melaksanakan tanggungjawab!!

Satu tanggungjawab atau dalam erti kata lain satu beban.. as anak, pelajar, hamba, adik, kakak, isteri ( owh.. not yet) ibu, nenek.. ( apakah?) segalanya takkan pernah hilang walaupun sesibuk mana pun kita..


Moga kita sama2 dapat amanah dalam tanggungjawab ini.. insyaAllah..

Nak cerita sikit kisah sibuk ni..

Dalam minggu ni macam2 aktiviti yang saya  dan kawan2 lakukan,, means kem pen merah pen jingga kita soleh Allah cinta.. x tau kenapa pilih tajuk tu, tapi comel apa!!


Secara jujurnya, saya amat puas hati dpt melaksanakan kem ni.. Alhamdulillah.. semunya of course kerana Allah (insyaAllah) dan dapat melaksanakan amanah dari mak chu iaitu seorang doktor yang amat disenangi dan sempoi yang saya kenal sewaktu kem idad du'at dulu,.. Mak chu kata, buatlah satu kerja macam nilah, x kiralah nak buat antara keluarga atau rakan2.

Dan bila fikir2 balik dan bincang dengan kawan2, ianya mendapat sambutan yang hangat..Walaupun masa meeting byk blur2, tapi Allah tetap bantu.. sekarang tinggal nak cukupkan peserta dan 24/11 nanti ada pembentangan kerja yang terakhir.. harap2nya clear semua.. amee~Di sini ada sedikit maklumat.. silalah hayatinya,, ^_^


KEM PEN MERAH 
 PEN JINGGA
KITA SOLEH ALLAH CINTA....

TEMPAT : SURAU AL-KHALIDI PARIT RAJA, DAN TAPAK PERMAINAN TAMAN                             BINTANG.

TARIKH : 26 NOVEMBER 2011 (SABTU).

MASA : 7.30 PAGI - 10 MALAM.

BAYARAN : RM 10.00

PESERTA : UMUR 7-16 TAHUN.

BARANG YANG PERLU DIBAWA : SEPERSALINAN BAJU, BERUS GIGI, BUKU NOTA, ALAT  TULIS.

SEBARANG PENYERTAAN DAN PERTANYAAN HUBUNGI : 

MD BAHRUDIN HJ OMAR (0197787556)
SYAZWAN RAZALI (013-9919654)  

sekiranya sayang kredit,  bagi je maklumat di sini @ fb..             
Sebenarnya pemplet dah siap, tapi x tau cara nak masukkan.. sedih2 =( .. 
Okey, doakan moga2 fatin nabillah ni terus tabah dalam memikul amanah2 yang x terkira banyaknya dalam hidup.. 
Dan saya pun doakan kamu juga begitu.. Ameen~

Sekian..
Salam Ukhwah.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

usrati jannati:)

usrati jannati:)